Σχετικά με το ThessΔΙΚΤΥΟ

Είναι μια πρώτη προσπάθεια των εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν ένα σχήμα, όπου ανεξάρτητα από τη νομική μορφή, το αντικείμενο ενασχόλησης, το μέγεθος και τα χρόνια δράσης της κάθε Οργάνωσης να γνωρίσουν το έργο και τη λειτουργία των υπολοίπων οργανώσεων και να δικτυωθούν τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Ακόμη, να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού ως μια από τις κύριες κοινωνικές προτεραιότητες του σήμερα, αλλά και να αναλάβουν δράσεις που θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως Κέντρου για θέματα εθελοντισμού.
Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης δεν υποκαθιστά τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ούτε φιλοδοξεί να παίξει ρόλο ομοσπονδίας ή κάποιας επίσημης πλατφόρμας εκπροσώπησης. Αποτελεί μια πρωτοβουλία που θέλει να θέσει ως προτεραιότητα τον εθελοντισμό, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται με τα θέματα αυτά.
Είναι μια κοινή προσπάθεια – κάλεσμα προς όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, υλοποίουν εθελοντικές δράσεις και έχουν ενεργό δίκτυο εθελοντών. Οι Οργανώσεις του Δικτύου δεν έχουν κομματική, ρατσιστική, ξενοφοβική και δογματική συμπεριφορά, αλλά αντίθετα λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών και θέτουν ως προτεραιότητα τους στόχους του Δικτύου.
Θεωρούμε αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς της πόλης που αναγνωρίζουν, ενισχύουν και υποστηρίζουν τον εθελοντισμό, μιας και κοινός στόχος είναι η ενεργοποίηση/ δραστηριοποίηση των πολιτών και η εθελοντική προσφορά σε μια κατεύθυνση άμβλυνσης και εξάλειψης των κοινωνικών προβλημάτων της πόλης. Ζητήματα όπως το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος, ο πολιτισμός, οι νέοι, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, οι μετανάστες, η πολιτιστική κληρονομιά, η Ευρώπη, είναι μερικές μόνο από τις θεματικές προτεραιότητές μας.

4 Responses to Σχετικά με το ThessΔΙΚΤΥΟ

  1. Παράθεμα: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη γιορτή δρόμου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. – My Blog

  2. Παράθεμα: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη γιορτή δρόμου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. – My CMS

  3. Παράθεμα: ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΡΑΣΗ « A Green Observer

  4. Παράθεμα: Party μη κυβερνιτικών οργανώσεων!Non governmental organizations Party! « Στη Θεσσαλονικη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s